Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ο Σωτήρης Βλάχος υποψήφιος Περιφερειάρχης της Δημοκρατικής Αριστεράς στα Ιόνια Νησιά.

Ο Σωτήρης Βλάχος θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του νεοσύστατου κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, στις εκλογές για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στα Ιόνια Νησιά.
Οι πρώτες συζητήσεις έλαβαν χώρα στην περιφερειακή συνάντηση των στελεχών του κόμματος στην Κεφαλονιά και επικυρώθηκαν, προχθές το βράδυ, στη νομαρχιακή συνέλευση των στελεχών του κόμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε, παρουσία του μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέα Νεφελούδη.
Η διατήρηση της περιφέρειας, η μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, η διασύνδεση και η ανάπτυξη της περιοχής είναι οι βασικοί στόχοι του κόμματος για τα Επτάνησα, ενώ έχει συσταθεί επιτροπή, προκειμένου να επεξεργαστεί τις θέσεις του κόμματος και την κατάρτιση του προεκλογικού προγράμματος του συνδυασμού.
Η αυτόνομη κάθοδος αποφασίστηκε μόνο για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και όχι για το Δήμο της Κέρκυρας, στον οποίο το κόμμα προσανατολίζεται στο να μην συγκροτήσει αυτόνομο ψηφοδέλτιο και να επιδιώξει συνεργασίες με άλλα κόμματα του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.
Την απόφαση αυτή έλαβε, καταρχήν, η οργάνωση Κέρκυρας του κόμματος, συνεκτιμώντας τις δυσκολίες συγκρότησης ενός πολυπρόσωπου ψηφοδελτίου σε έναν τόσο μεγάλο δήμο, το κόστος μίας προεκλογικής εκστρατείας για ένα μικρό και καινούριο κόμμα και άλλα ανάλογα ζητήματα. Ωστόσο, οι οριστικές αποφάσεις αλλά και η διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασιών θα συζητηθούν σε επόμενη συνέλευση της οργάνωσης.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Ζάκυνθο θα είναι ο Ανδρέας Κλαυδιανός. 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Συνδυασμού ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΟΝΙΟΥ

Οι πρώτες εκλογές για αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα γίνουν με οξυμμένα τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα του τόπου.

Η απάντηση, στην οικονομική κρίση της χώρας μας, στο μνημόνιο, στα άδικα και σκληρά κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού λαού, στην διαπλοκή τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης με την κρατική εξουσία, πρέπει να είναι η δυνατότητα των αυτοδιοικητικών δυνάμεων να αρθρώσουν έναν εναλλακτικό πολιτικό λόγο ελπίδας για την Περιφέρειά μας και όχι η συνέχιση της στείρας αντιπαράθεσης των κεντρικών πολιτικών δυνάμεων. Η Ελλάδα, ακόμη σήμερα, με επιλογή όλων των κυβερνήσεων, είναι το πιο συγκεντρωτικό κράτος στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...