Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Ζάψα


Το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ήπειρος των Οριζόντων - Περιφερειακή Συνεργασία Πολιτών της Οικολογίας και της Αριστεράς», παρουσιάστηκε το μεσημέρι από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιώργο Ζάψα.

Ο συνδυασμός που υποστηρίζεται από την Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους έχει υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες τον Μιχάλη Καττή στην Άρτα, τον Κωνσταντίνο Ανδρέου στη Θεσπρωτία, τον Ρήγα Τσακίρη στα Γιάννινα και τον Βασίλη Τόλη στην Πρέβεζα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο εκπρόσωπος τύπου της παράταξης, Μανώλης Καπελλίδης, αναφέρθηκε τόσο στους λόγους που αποφασίστηκε αυτή η «συμμαχία» μεταξύ Οικολόγων και Δημοκρατικής Αριστεράς, όσο και στις προτάσεις της παράταξης για τον Καλλικράτη αλλά και την ανάπτυξη της Ηπείρου.

«Η απόφαση συνεργασίας των δύο πολιτικών χώρων επιβεβαιώνεται με την κοινή κάθοδο στις περιφερειακές εκλογές», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Καπελλίδης, και πρόσθεσε: «Ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να έχουμε κοινό πολιτικό λόγο».

Παράλληλα σημείωσε ότι η συνεργασία αυτή έγινε «για να ξεφύγουμε από της μονοκομματικές στηρίξεις» και για να αντιμετωπιστεί συλλογικά η σκληρή, όπως τη χαρακτήρισε, πολιτική αλλά και κοινωνική πραγματικότητα.

Σε ότι αφορά τώρα στη διοικητική μεταρρύθμιση που φέρνει ο «Καλλικράτης», ο κ. Καπελλίδης σημείωσε ότι και οι δύο πολιτικοί χώροι της Αριστεράς και της Οικολογίας δηλαδή, έχουν κοινό αίτημα ε΄δω και δέκα χρόνια την αιρετή περιφερεία, υπογραμμίζοντας όμως παράλληλα, ότι δε συμφωνούν με τη μορφή που θα έχει αυτή μετά τον Καλλικράτη.«Η δική μας άποψη ήταν και παραμένει η εκλογή να γίνεται με βάση την απλή αναλογική. Ωστόσο συμμετέχουμε και θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Τέλος σε ότι αφορά τις προτάσεις της «Ηπείρου των οριζόντων» για την ανάπτυξη της Ηπείρου, ο εκπρόσωπος τύπου του συνδυασμού επισήμανε ότι ευτυχώς για την περιοχή μας δεν έχει επέλθει ακόμα η «εκβαρβαροποιημένη» ανάπτυξη, όπως επέλεξε να την ονομάσει προσθέτοντας αυτό ακριβώς είναι και το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ηπείρου.

«Εμείς πρεσβεύουμε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης που θα βγάλει από την υστέρηση την Ήπειρο με άλλους όρους. Με όρους της πραγματικής πράσινης ανάπτυξης και όχι των πράσινων αλόγων που βλέπουμε σήμερα», κατέληξε ο κ. Καπελλίδης.
ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Αναρτήθηκε από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...