Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Κανείς δεν πατάει γερά στη Στερεά

Σε ντέρμπι εξελίσσεται η εκλογική αντιπαράθεση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η άρνηση της πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν βουλευτού Φθιώτιδας κυρίας Κατερίνας Μπατζελή να αποδεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠαΣοΚ δημιούργησε νέα δεδομένα στην περιοχή. Ετσι ενισχύονται τα σενάρια ότι η μάχη θα κριθεί τελικά στον δεύτερο γύρο.

Ο υποψήφιος του ΠαΣοΚ κ. Κλέαρχος Περγαντάς κατέρχεται στις εκλογές πολιτικά αποδυναμωμένος, καθώς δεν ήταν η αρχική και αδιαμφισβήτητη επιλογή του ΠαΣοΚ. Καλείται πάντως να αξιοποιήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ήρθε πρώτο σε όλους τους νομούς. Αν και η αναγνωρισιμότητά του παραμένει εξαιρετικά υψηλή στη Βοιωτία, στην οποία εξελέγη νομάρχης το 2002 και το 2006, δεν ισχύει το ίδιο στους υπόλοιπους νομούς. Σε αυτό συντείνει και το γεγονός ότι το ΠαΣοΚ ελέγχει μόνο δύο (Βοιωτία και Εύβοια) από τις πέντε νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις.

Απέναντι στον κ. Περγαντά είναι ο κ. Αθανάσιος Χειμάρας, νομάρχης Φθιώτιδας, ο οποίος στηρίζεται από τη ΝΔ. Ο κ. Χειμάρας προέρχεται από τον συνδικαλιστικό χώρο της ΔΕΗ και έχει μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία.


Θα πρέπει ωστόσο να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιοχή, καθώς η επιλογή του προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και σε βουλευτές. Παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει και τον υποψήφιο του ΛΑΟΣ στην περιοχή, τον πρώην νομάρχη Εύβοιας κ. Νίκο Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου προέρχεται από τη ΝΔ, αν και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 κατήλθε χωρίς τη στήριξη του κόμματος, ενώ η γυναίκα του, η κυρία Ουρανία Παπανδρέου, είναι νυν βουλευτής του ΛΑΟΣ. Στα υπέρ του κ. Χειμάρα προσμετρείται το γεγονός ότι συσπειρώνει γύρω του και τους οπαδούς της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη στην Ευρυτανία.


Η υποψηφιότητα του γιου της κ. Κώστα Μπακογιάννη για τη Δημαρχία Καρπενησίου στηρίζεται και επίσημα από τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ. Το ΚΚΕ διατηρεί υψηλά ποσοστά σε τουλάχιστον τρεις νομούς (Βοιωτία, Εύβοια, Φωκίδα) και στηρίζει για υποψήφιο το μέλος του Πολιτικού Γραφείου κ. Γ. Μαρίνο, ο οποίος από το 2007 εκλέγεται βουλευτής Εύβοιας. Ο ΣΥΝ αποφάσισε, ύστερα από παλινωδίες, να στηρίξει τον γεωπόνο κ. Ν. Στουπή, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων Βοιωτίας- Εύβοιας. Ωστόσο προκλήθηκε αναταραχή εντός του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δυνάμεις του επέμειναν ότι πρέπει να δοθεί στήριξη στην κυρία Δέσποινα Σπανούδη (υπήρξε υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με έντονη οικολογική δράση), η οποία κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς». Ετσι την κυρία Σπανούδη στηρίζουν η Δημοκρατική Αριστερά, οι Οικολόγοι Πράσινοι και πολλές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...