Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Υποψήφιος κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση, αθώωθηκε, αλλά τον έδιωξαν από τον συνδυασμό!

Προς παραδειγματισμό των υποψηφίων η περίπτωση του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Θόδωρου Γιοβάνη από την Πάτρα, τον οποίο τον ο συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Δημήτρη Αϊβαλή απέπεμψε από το ψηφοδέλτιο, διότι ενεπλάκη σε υπόθεση καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση από ανήλικη. Και όλα αυτά, παρ΄ ότι η αθωότητά του αποδείχθηκε στο αυτόφωρο όπου οδηγήθηκε!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, μετά από καταγγελία ανήλικης για σεξουαλική παρενόχληση, ο δικηγόρος και υποψήφιος σύμβουλος Θεόδωρος Γιοβάνης, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Όπως δήλωσε στη  συνέχεια ο ίδιος στον  τηλεοπτικό σταθμό «Patra tv»  επρόκειτο «για μια  οικονομική διαφορά ολίγων ευρώ που κατέληξε να γίνει μηνυτήρια αναφορά». Εξήγησε ότι η κοπέλα είχε πάει στο γραφείο του για να προσληφθεί λέγοντας ψέματα ότι είναι 18 χρονών. Όταν αποκαλύφθηκε ότι ήταν ανήλικη της ζήτησε να φύγει. Εκκρεμούσε όμως μεταξύ τους μια διαφορά 300 ευρώ, υποστήριξε ο ίδιος, αλλά η κοπέλα τον μήνυσε για σεξουαλική παρενόχληση. Η αθωότητα του υποψηφίου έγινε αποδεκτή από το δικαστήριο και δεν του ασκήθηκε δίωξη, αλλά από τον συνδυασμό αποπέμφθηκε για λόγους αρχής.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός «Ενωμένοι για την Πάτρα», αναφέρει τα εξής:
«Μετά την δικαστική εμπλοκή του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού μας, Θεόδωρου Γιοβάνη, ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Αϊβαλής για λόγους ηθικής και μόνο τάξεως του ανακοίνωσε ότι πλέον τίθεται εκτός συνδυασμού. Κατανοεί ότι η εξέλιξη αυτή είναι δυσάρεστη τόσο για τον ίδιον τον κ. Γιοβάνη όσο και για το συνδυασμό, πλην όμως η ανάγκη καθαρών λύσεων και καθαρού πολιτικού λόγου υπαγορεύει την απόφαση αυτή. Βασικές μας αρχές δεν διαπραγματεύονται. Διευκρινίζεται ότι δεν προβλέπεται από την υφιστάμενη νομοθεσία διαδικασία αποπομπής υποψηφίου. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθεί το επώνυμο και το όνομα του από το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού πλην όμως δηλώνεται προς πάσα κατεύθυνση ότι πλέον έχει ουσιαστικά τεθεί εκτός συνδυασμού. Εναπόκειται πλέον στον ίδιο να πάρει τις αποφάσεις του.»
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...