Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Μείωση στις εκλογικές αποζημιώσεις

Μειωμένη 20-25% θα είναι η αποζημίωση που θα λάβουν οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής και οι λοιποί δικαιούχοι για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

Σε σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Εσωτερικών τονίζεται πως υπεγράφησαν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), από τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για την εκλογική αποζημίωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και των λοιπών κατηγοριών δικαιούχων, στις προσεχείς εκλογές στις 7 Νοεμβρίου, και τυχόν επαναληπτικής ψηφοφορίας στις 14 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση τονίζει πως η αποζημίωση που θα λάβουν οι δικαιούχοι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι μειωμένη κατά 20-25% σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά των βουλευτικών εκλογών του 2009.

Υπογραμμίζεται δε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στο να αποζημιώσει όσους εμπλέκονται άμεσα στην διεξαγωγή των εκλογών αλλά και να εξορθολογήσει τη συνολική δαπάνη.

Έτσι, μέσω της μείωσης του αριθμού των δικαιούχων προσώπων αλλά και του ύψους του επιδόματος, η συνολική δαπάνη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου θα είναι περίπου 28% χαμηλότερη από τη δαπάνη για τις εθνικές εκλογές στις 4 Οκτωβρίου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...