Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Οριστικό ρήγμα «ντορικών» με Καχριμάνη

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
Την ενεργοποίηση όλων των «πυρήνων» που στήριξαν πριν από έναν χρόνο την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη και διαφωνούν με τους χειρισμούς του Αντώνη Σαμαρά επιδιώκουν στενοί συνεργάτες της πρώην υπουργού.Το τριήμερο –Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή- το σχέδιο της πολιτικής δράσης της ανεξάρτητης βουλευτή συζητήθηκε σε κλειστές συσκέψεις στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ήπειρο.Ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου Θάνος Κούβελος κατέστησε σαφή την πρόθεση της κας Μπακογιάννη να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσημη ανακοίνωση να γίνει εντός του άλλου μήνα καθώς θα έχουν εξαχθεί τα συμπεράσματα των εκλογών και θα έχουν ερμηνευτεί τα μηνύματα της κάλπης από τις ηγεσίες και τα επιτελεία όλων των κομμάτων.

Παρενέργειες στην Ήπειρο
Η κινητικότητα αυτή πάντως επιφέρει στο πολιτικό σκηνικό της Ηπείρου κι άλλες παρενέργειες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Συγκεκριμένη απόφαση για τη στάση που θα τηρήσουν τα στελέχη που στηρίζουν την κα Μπακογιάννη στις επικείμενες εκλογές δεν έχει ληφθεί. Ωστόσο, καθίσταται σαφές πως ουδείς εκ των υποστηρικτών της πρωτοβουλίας για την ίδρυση νέου κόμματος δεν προτίθεται να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αλέκου Καχριμάνη ο οποίος διεκδικεί την Περιφέρεια Ηπείρου. «Το μόνο βέβαιο είναι ότι έχει κοπεί κάθε γέφυρα συνεργασίας», ήταν το σχόλιο στελέχους που συμμετείχε στις πρόσφατες συσκέψεις στην Ήπειρο υπό τον κ. Κούβελο. Υπάρχουν λόγοι; «Αρκετοί λόγοι» απαντούν τα στελέχη. Κι αυτό γιατί μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί συγκεκριμένες πολιτικές συμπεριφορές που καταδεικνύουν το βαθύ ρήγμα μεταξύ του «γαλάζιου» νομάρχη και των «ντορικών» στελεχών.Βασικός λόγος θεωρείται η άρνηση του Αλέκου Καχριμάνη να απευθύνει χαιρετισμό στην εσωκομματική προεκλογική ομιλία της κας Μπακογιάννη στα Γιάννενα για την προεδρία του κόμματος. Μάλιστα, ο νομάρχης είχε πιάσει… γαλαρία και κλήθηκε από μικροφώνου να προσέλθει στις πρώτες θέσεις. Επίσης, έχει καταγραφεί η δυσαρέσκεια πολλών στελεχών στη μονόπλευρη στήριξη που ο κ. Καχριμάνης παρείχε στον Κώστα Τασιούλα στις εθνικές εκλογές του 2009.

Η επιλογή της Τατιάνας Καλογιάννη
Μείζον ζήτημα αποτέλεσε και η επιλογή της Τατιάνας Καλογιάννη στη θέση της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα κάποιοι στενοί συνεργάτες του νομάρχη –όπως η Μαρία Νάκα ή ο Γιάννης Νικόπουλος- να μη συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια. Τέλος, δύο εβδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο ΛΑΟΣ φαίνεται ότι αποσύρει τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του κ. Καχριμάνη, εξαιτίας των αποκαλύψεων για τον ξενώνα της οδού Τοσίτσα και της παραδοχής του νομάρχη ότι υπήρξαν όντως παραβάσεις.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
Αναρτήθηκε από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...