Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

«΄Ερχεται η πιο δύσκολη χρονιά από τη Μεταπολίτευση»

«΄Ερχεται η πιο δύσκολη χρονιά από τη Μεταπολίτευση» δήλωσε κυνικά και απειλητικά η Υπουργός Παιδείας για τη κατάσταση που επικρατεί στην εκπαίδευση, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και της ΕΕ.

Η Παιδεία από το Νηπιαγωγείο ως το Πανεπιστήμιο ευθυγραμμίζεται, σε λειτουργίες και περιεχόμενο, με τις ανάγκες ανταγωνισμού των επιχειρήσεων, με τη στρατηγική των αναδιαρθρώσεων στις εργασιακές σχέσεις και καθόλου με την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας.

Στα Μεσόγεια, όπου καταγράφεται ο μεγαλύτερος ρυθμός αύξησης πληθυσμού σε ολόκληρη τη Ελλάδα, ο αριθμός των μαθητών εκτοξεύεται στα ύψη και η σχολική στέγη αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα. Οι εκάστοτε υποσχέσεις των κυβερνώντων ήταν μόνο για να αποπροσανατολίζουν από την ουσία του προβλήματος.

Στο νέο Δήμο Παλλήνης, στα ήδη υπάρχοντα σχολεία με τις περισσότερες προκάτ αίθουσες στη χώρα, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου καθώς ο Δήμος αδυνατεί να στεγάσει τους μαθητές του .Η μεγάλη έλλειψη σχολικών χώρων έχει ήδη επιβαρύνει δραματικά τα λειτουργούντα σχολεία. ΄Ετσι παρατηρείται συνωστισμός στις τάξεις-κλουβιά, πρόχειρες προσθήκες αιθουσών-προκάτ, εγκατάσταση λυόμενων, κοντέινερ, ακόμη και ενοικίαση μαγαζιών!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...